Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester har mere end 85 års erfaring med klassisk musik.  

Det er en lyd, der drives af rå, klassisk kernekraft, når der opføres de store symfonikoncerter. Det er dén lyd, som skabes af populære mesterværker og sjældent spillede skønheder og af familie-, jule og nytårskoncerter, som fylder Symfonisk Sal i Musikhuset med liv og glæde.

Vidste du at:

  • Aarhus Symfoniorkester har eksisteret siden 1935.
  • Det er Danmarks mest besøgte symfoniorkester.
  • Musikhuset Aarhus har en Symfonisk Sal med plads til 1.177 koncertgængere.
  • Symfonisk Sal er bygget specielt til Aarhus Symfoniorkester.
  • Når symfoniorkestret ikke spiller deres egne koncerter, deltager de i projekter med andre musikaktører for eksempel Den Jyske Opera, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus festuge.

Donationsmodtager: Aarhus Symfoniorkester

Samlet donation: 6.940.000 kr.

aarhus symfoniorkester orkester med dirigent set sidevendt
aarhus symfoniorkester symfoniorkester oever i symfonisk sal

Ny vision for Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester har en klar vision: Orkestret vil være en af Aarhus’ helt store kulturinstitutioner i liga med Moesgaard, Den Gamle By og ARoS.

For at indfri denne vision har symfoniorkesteret siden 2017 arbejdet målrettet med orkesterets bredde, koncepter og formidling.

Konkret er det blevet til en udvidelse af orkesterstaben, en formidling i øjenhøjde, nye koncertformer, koncerter på alternative locations, interaktive koncerter og det nye koncept TRØST, som er musik som sorglindring.  

Musikkens Børn

I 2017 fik en gruppe musikere i Aarhus Symfoniorkester en vidunderlig idé: De ville adoptere en hel årgang af nyfødte børn ind i orkestret som Musikkens Børn. Alle nyfødte børn i Aarhus Kommune blev derfor i 2018 gennem deres sunhedsplejeske, inviteret til at blive en del af formidlingsprojektet Musikkens Børn.

Musikkens børn er i 2024 ved at nå dén alder, hvor de skal begynde i skole. I den forbindelse støttede Salling Fondene det sidste år af Musikkens Børn, som kaldes "Den Store Symfoniske Finale".

 

 

aarhus symfoniorkester violinister under koncert
aarhus symfoniorkester publikum til musikkens boern
aarhus symfoniorkester boernekoncert

Salling Fondene

Rosbjergvej 33
8220 Brabrand
Denmark

CVR-nummer
Købmand Herman Sallings Fond
53520413

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond
53520510

Information