Aarhus Universitetshospital - Nyt rum til kirke, tro og fordybelse

Salling Fondene har støttet Folkekirken og Aarhus Universitetshospitals projekt omhandlende en kunstnerisk og arkitektonisk udformning af et rum til kirke, tro og fordybelse. Projektet består af et kirkerum, et stillerum samt et refleksionsrum, som er en del af Forum bygning på universitetshospitalet i Skejby.

Den nye hospitalsbygning
Forum, som er en del af den nye hospitalsbygning blev taget i brug i 2022. Det er en markant bygning, som vil være et fremtidigt vartegn, der fungerer som én af hospitalets hovedindgange. Bag den kunstneriske og arkitektoniske udformning står den nu afdøde kunstner Ingvar Cronhammar. 

Donationsmodtager: Region Midtjylland

Samlet donation: 8.200.000 kr.

aarhus universitets hospital gaester til indvielse af rummet til kirke tro og fordybelse
aarhus universitets hospital set udefra
Ingvar Cronhammar

Kunstneren bag udsmykningen

Ingvar Cronhammar var billedhugger og uddannet ved Aarhus Kunstakademi. Han markerede sig i 1970erne i det århusianske kunstmiljø med zygo-gruppen sammen med Thorbjørn Laustsen, Per Kramer, Freddy Halle og Niels Erik Jensen.

Ingvar Cronhammar var fra 1990-1995 leder af billedehuggerskolen Det Fynske Kunstakademi. Cronhammar sad også som medlem af Statens Kunstfonds Udvalg for Kunst i det Offentlige Rum i perioden 2004-2022. Han døde i 2021 - 73 år gammel.

Salling Fondene

Rosbjergvej 33
8220 Brabrand
Denmark

CVR-nummer
Købmand Herman Sallings Fond
53520413

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond
53520510

Information