DGI - Projekt Næstekærlighed

I forbindelse med Verdensholdets 25 års jubilæum i 2019 ønskede DGI at gøre en helt særlig indsats i Danmark ved at sætte fokus på fremtidens værdier blandt børn og unge. Salling Fondene har støttet projektet #Næstekærlighed, som satte fokus på børns fremtidige værdier ved 11 aktiviteter, hvor de fremviste værdierne i foreningslivet.

Projekt handler om fællesskab, frivilligt engagement og rummelighed for børn i DK, og skal stå som en kontrast til de sociale mediers selviscenesættelse og perfektionisme, som desværre spiller en stor rolle i, at der i dag er et stigende antal børn med depressioner og stress.

Verdensholdet består af 28 udvalgte gymnastiske topatleter og kan sidestilles med det danske landshold inden for gymnastik. Gymnasterne er mellem 18-28 år og består af 14 unge mænd og 14 unge kvinder. Verdensholdet laver æstetiske shows i verdensklasse, der vises over hele verden.

Verdensholdet er en stærk kulturbærer og nyfortolker af nogle af det danske samfunds grundsten og bære referencer til andelsbevægelsen, højskolen og det grundtvigianske menneskesyn. Holdets gymnaster har sine rødder i de danske gymnastikforeninger, hvor fællesskab, frivilligt engagement og glæden ved leg og bevægelse er bærende værdier, og det er disse værdier de gerne ville bringe videre til nutidens unge.

Donationsmodtager: DGI

Samlet donation: 500.000 kr.

dgi naestkaerlighed alle samlet til gruppebillede i aarhus

Salling Fondene

Rosbjergvej 33
8220 Brabrand
Denmark

CVR-nummer
Købmand Herman Sallings Fond
53520413

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond
53520510

Information