udefra science Museerne

Ole Rømer observatoriet - Scienceparken, Aarhus

Unikke naturvidenskabelige oplevelser i observatoriehaven skal øge antallet af besøgende i Ole Rømer-Observatoriet ved Kongelunden.

Hvert år besøger 4.000 gæster Ole Rømer Observatoriet. Efterspørgsel efter formidling omkring astronomi og verdensrummet er stigende, og derfor skal en større renovering sikre en forøgelse af antallet af gæster til 10.000 årligt.

Det samlede projekt på 17 mio. kr. indebærer en renovering af observationsbygningen, udvidelse af brugen af huset og ikke mindst haven med sciencehytter. Herudover bedre formidlingsmuligheder hele året. 

Donationsmodtager: Science museerne

Samlet donation: 2.000.000 kr.

Ole Rømer Sciencehave og hytter

  ole roemer hele museum set udefra Credit Lars Kruse AU Foto Aarhus Universitet
  Ole Roemer Observatoriet fotograferet af Maria Randima Aarhus Universitet
  ORO under stjernehimlen Science Museerne og Ruslan Merzlyakov
  Børn ved kikkerter på ORO Science Museerne
   visualisering skovstien
  udefra science Museerne
  visualisering interiør hytter
  visualisering indgang til sciencehytter og cirklen
 visualisering skovstien

Udvidelse af Sciencehaven

Sciencehaven skal udvides, og det skal gøres med fokus på bedre formidlingsmuligheder på astronomi. D. 24. august 2022 blev det offentligjort at Salling Fondene donerede 2 mio. kr. til projektet.

I Sciencehaven skal der blandt andet etableres sciencehytter, hvor der skal tilbydes overnatningsmuligheder til skoleklasser til en stor oplevelse.

Arkitekfirmaet ReVærk Arkitektur har tegnet sciencehytterne, der skal være et bindeled mellem det jordnære og universet. Sciencehytter sætter sig på jorden med et minimalt aftryk, som et landingsfartøj på en fremmed planet, der udgør et hjem for nysgerrige astronauter.

Visionen for Ole Rømer-Observatoriet er at sætte observatoriet på landkortet som et stykke af Aarhus´ og Aarhus Universitets kulturarv og i det hele taget styrke sammenhængskraften med Kongelunden og Aarhus. Anton Rosens ikoniske bygning og omgivelserne omkring observatoriet skal være en Sciencepark og platform for formidling af naturvidenskab af allerhøjeste kvalitet i naturskønne, historiske omgivelser.

Salling Fondene

Rosbjergvej 33
8220 Brabrand
Denmark

CVR-nummer
Købmand Herman Sallings Fond
53520413

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond
53520510

Information