Skraldecaféen, Aarhus

Skraldecaféen er et fællesskabsdrevet socialøkonomisk oplevelseskøkken, men Skraldecaféen er ikke nogle almindelig café. Det er et sted, hvor der er mulighed for at lave mad sammen med andre, og hvor hver enkel bidrager med dét de kan. Madlavning er et værktøj, der bruges til at skabe nye fællesskaber, og det er ganske gratis for alle at være med.

Maden laves af nogle af de mere end 100 frivillige, der bidrager med hjælp med at hente overskudsvarer fra butikker, fremstilling af måltider og andre forefaldende opgaver. Skraldecaféen er vigtig for lokalsamfundet i Aarhus, hvor især det har haft stor betydning for de mange ukrainske flygtninge, der er kommet til byen. De har mulighed for at få et måltid mad, og de frivillige har kunnet hjælpe dem med at indsamle tøj og legetøj.

For at udvide muligheden for et samlingssted og støttecenter for det sociale fællesskab, bygges en permanent, vejrstabil træpavillon til de frivilliges arbejde. Derudover skal pavillonen anvendes til at  undervise børn og unge i madspild og klima i et lokalt perspektiv.

Salling Fondene har støttet til etableringen af den nye træpavillon.

 

Donationsmodtager: Skraldecaféen Aarhus

Samlet donation: 150.000 kr.

Skraldecafeen

Salling Fondene

Rosbjergvej 33
8220 Brabrand
Denmark

CVR-nummer
Købmand Herman Sallings Fond
53520413

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond
53520510

Information